Ο κήπος με τα μυστικά

Κυκλοφόρησε μέσα στο Μάρτη του 2011 από τις ‘Εκδόσεις Τσουκάτου’, το μυθιστόρημα της Ελένης Μαρκάκη, με τίτλο ‘Ο κήπος με τα μυστικά.’

Ο κήπος με τα μυστικά

Παρακάτω παραθέτουμε μια μικρή περίληψη του μυθιστορήματος.

“Μια οικογενειακή τραγωδία οδηγεί την Ιωάννα στην Αμερική αποφασισμένη να ξεφύγει από το παρελθόν που τη πληγώνει, να σταθεί στα πόδια της πριν την καταπιεί η άβυσσος. Εκεί σπουδάζει Ιστορία Τέχνης και ερωτεύεται τον καθηγητή της στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης.
Μαζί θα αναζητήσουν τη λύση στο μυστήριο ενός παλαιού χειρογράφου και θα μπλεχθούν στο κόσμο της παράνομης διακίνησης κλεμμένων κειμηλίων.

Iστορικοί τέχνης και αρχαιοκάπηλοι, μοναχοί, παλαιοπώλες και μαφιόζοι μπλέκονται στη διήγηση και μεταφερόμαστε από τη Νέα Υόρκη στην Ελλάδα και από τη Βαρσοβία και τη Ζυρίχη σε ένα μοναστήρι στη Βόρειο Ελλάδα. Ταυτόχρονα ταξιδεύουμε σε εποχές παλιές όπου ξεριζωμένοι πρόσφυγες, ευλαβείς προσκυνητές και άπληστοι πειρατές όργωναν το ίδιο γαλάζιο πέλαγος οδηγημένοι από μια μοίρα που μοιάζει να μην αφήνει περιθώρια επιλογών.

Όταν οι μνήμες από το παρελθόν ξυπνήσουν, η Ιωάννα, έτοιμη για τη συγχώρεση, θα γυρίσει πίσω στο πατρικό της σπίτι για να φιλιώσει με τα φαντάσματά της.

Μια ιστορία για την ελπίδα της επιβίωσης και τη συγχώρεση, μια ιστορία όπου η επιθυμία για γνώση συγκρούεται με την απληστία, τα πάθη και τις ανθρώπινες αδυναμίες.’’

Το βιβλίο βραβεύθηκε από την Πανελλήνια Ενωση Λογοτεχνών με το Β΄ βραβείο μυθιστορήματος για το 2009.

Μπορείτε να αγοράσετε το βιβλίο σε βιβλιοπωλεία ανά την Ελλάδα καθώς επίσης και στο Internet:

Κατηγορίες: Γενικά | Γράψτε σχόλιο

Παρουσίαση του βιβλίου

Το Metropolis και οι Εκδόσεις Τσουκάτου παρουσιάζουν το βραυευμένο μυθιστόρημα της Ελένης Μαρκάκη «Ο κήπος με τα μυστικά.»

«Μια ιστορία για την ελπίδα της επιβίωσης και τη συγχώρεση, μια ιστορία όπου η επιθυμία για γνώση συγκρούεται με την απληστία, τα πάθη και τις ανθρώπινες αδυναμίες.»

Πότε: Πέμπτη 12 Μαΐου 2011 και ώρα 19:00
Που: Metropolis (Live Stage), Πανεπιστημίου 54 και Εμμ. Μπενάκη, 4ος όροφος (Αθήνα)
Τηλ. επικοινωνίας: 210-38-08-549

Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι συγγραφείς:

  • Μαρία Σκιαδαρέση
  • Μηνάς Ιωακειμόπουλος

Σας περιμένουμε!

Κατηγορίες: Γενικά | Γράψτε σχόλιο